Amerika Bİrleşik Devletleri göçmenlik yasasına uygun olarak başvuru kabul etmektedir. Amerika vize müracatınızın olumlu sonuçlanması için Amerika diplomati temsilcilerinin belirlediği tüm şartları taşımalısınız. Amerika vize başvurusunda pasaport ayrımı yoktur. Amerikaya seyehat edecek olan diplomatik pasaport sahiplerinin Amerika vizesi almaları mecburidir.

Amerika Birleşik Devletleri Konsoloslukları Ülkenin güvenliğini koruyabilmek amacıyla vize işlemleri disiplinli ve adil şekilde yönetmektedir.

Amerika Vize sürecinde aşamalar bulunmaktadır. Bunlardan biri ise seyehat mülakatıdır. Kısıtlı bir süre içerisinde size seyehatinizle ilgilisorular sorular sorulacaktır.  

Amerika Vizesi Nasıl Alınır ?

Amerika Birleşik Devletleri vize uygulamaları ;

Göçmen vize:

Göçmen olmayan vize:

Göçmen olmayan vize almak isteyen kişilerin DS160 formunu doldurması, randevu alınması,  kişisel evrakların sunulması, fotoğraf, parmak ve mülakata girilmesi zorunludur.

Amerika vizesi çoğunlukla 10 yıl verilmektedir. Fakat bu 10 yıl içerisinde Amerika'da  maksimum kalabileceğiniz süre 6 aydır, bu süre geçmeden Amerika'dan ayrılmış olmanız gerekmektir.

Amerika Vize Başvuru Süreci

Amerika vize süreci minimum 1 aydır.

Amerika Vize Çeşitleri

1)Amerika Ziyaretçi (B1,B1/B2, B2)

2)Amerika Transit Vize (C)

3)Amerika Öğrenci Vizeleri (F1, F2, M1, M2)

Eğer öğrenciyseniz ve Amerika seyahatinizin amacı Amerika’da öğrenim görmekse;

 

Okul tarafından verilen SEVIS kaynaklı I-20 Formu

F1, M1 başvuru sahiplerinin SEVIS ödeme makbuzunu (I-901),

Hala öğrenciyseniz ya da yeni mezun olmuşsanız, kapalı zarftaki not döküm belgenizi (transkript)

CV’nizi, Amerika’daki eğitim kurumundan gelmiş davet mektubunuzu,

Askerlik durumunuzu gösterir belgenizi başvuru dosyanıza eklemelisiniz

F2 ve M2 vizeleri öğrenim görmek üzere giden kişi ile birlikte eş veya çocuklarının gitmesi durumunda başvurulması gereken vize türüdür.

4)Amerika Ticari/Yatırımcı Vizesi (E1/E2)

5)Amerika Sağlık ve Tedavi Amaçlı Amerika Vizesi (B2)

Amerika Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Amerika  vizeniz olumlu sonuçlansa bile Amerika'ya çıkıs yapamayabilirsiniz. GÜmrükte Bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu Görevlileri Amerika'da ne kadar süre kalabileceğinize ve girip giremeyeceğinize karar verme yetkisine sahiptir.

-Amerika'ya girecek kişilerin pasaportlarında yırtık veya yıpranmış bir sayfa bulunmaması gerekmektedir.

-10 yıllık geçerli Amerika turist vizenizin geçerliliği 6 aydır.

-Amerika vize uygulamalarından 14 yas altı ve 80 yaş üstü kişiler süresi dolan vizeyi yenilemekten muaf tutulmustur.

Gerekli Evrak Listesi

DS 160 formu onay sayfası

Pasaportunuzun aslı

Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi

Kimlik fotokopisi

1 adet fotoğraf 50×50

Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon

Konaklama bilgisi