Turistik yurt dışı seyahatlerinde ‘’Turistik’’ kategorisinde vize sahibi olmanız gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunurken ilgili Konsolosluk tarafından belirlenen vize evrakları koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Turistik vize güncel başvuru evrakları için lütfen çağrı merkeziyle 0850 360 99 92 iletişim kurunuz. Vize sorumlunuz güncel vize evraklarınızı tarafınıza E-mail olarak gönderecektir.

Turistik vize işlemlerinize başlamadan önce öncelikle randevu oluşturmanız şarttır. Randevularınızı web sitemiz üzerinden veya 0850 360 99 92 numaralı çağrı merkezinden alabilirsiniz. Turistik vizeye sahip olan kişiler vize almış oldukları ülkede maksimum 90 gün konaklama hakkına sahiptir.

Vizeniz Schengen'e dahil ülkelerden birinden onaylanmış ise 180 gün içerisinde 90 gün diğer Schengen ülkelerine de seyahat hakkını kullanabilmektedir. 

İkamet yeri seyahat ülkesi ve  çalışma durumuna göre evrak listeleri değişiklik gösterebilmekte olup temsili evrak listesi aşağıda belirtilmiştir. Şahsa uygun evrak listesi için ücretsiz çağrı merkezine 0850 360 99 92 ulaşabilirsiniz.

Turistik Vize için gerekli evraklar

  1. Vize Talep Dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (güncel, 35x45 mm ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  4. Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile)
  5. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araba ruhsatı vs. fotokopileri varsa)
  6. T.C. Kimlik Fotokopisi
  7. İkametgâh
  8. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile ve adres bilgileri içeren) - Nüfus Müdürlüğü'nden temin edilebilir-
  9. Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatlı. (Vize Merkezi tarafından yapılmaktadır Bakınız Ek Hizmetler)
  10. Uçak ve otel rezervasyonları (Ek ücrete tabiidir. Bakınız Ek hizmetler)